събота, 9 юли 2011 г.

Руска медена торта



Тази торта съм научила от свекърва ми..
за тестото
-2яйца
-1ч.ч. захар
-3с.л.мед
-1с.л. олио
-1/2 пак от125г масло
-канела
- брашно
-1ч.л. сода за хляб
Редките продукти се загряват леко, за да се разтопи захарта.Замесва се тестото, дели се на 6 топки и се разточва наораво в/у хартия за печене/6 кръга с диаметър23см/
крем 1
-125г масло
-125г маргарин80%
-1ч.ч.пудра захар
-3 прахчета ванилия
крем2
-1литър прясно мляко
-2 чйца
-1ч.ч. захар
-5 пълни с. л. брашно
След охлаждане , този крем се смесва с масления.Петурите се мажат обилно, поемат цялото количество крем.
Пчеличките видях в Гответе с мен.Там бяха с марципан Варна и бадемови люспи.Аз ги направих от бонбони карамел лакта и корнфлейкс.
Добре е тортата да отлежи 12 часа.
Ето я и с шоколадова глазура

Няма коментари:

Публикуване на коментар